Over Jan Kers

img_0982

Jan Kers levert en plaatst alles voor een complete badkamer, keuken en toilet.
Van slopen tot opnieuw in gebruik nemen. Tegenwoordig laten veel mensen het bad eruit halen en kiezen voor een inloopdouche. Een nieuwe tegelwand, het staand toilet vervangen door een hangend toilet of een andere tegelvloer geven het huis weer een frisse uitstraling. Kers doet alle voorkomende werkzaamheden zelf. Klanten doen met één persoon zaken; wel zo prettig. Hij levert ook vloerverwarming, maar laat het plaatsen en afmonteren hiervan over aan een collega-bedrijf.

Jan Kers heeft een brok ervaring om ú tegen te zeggen. Hij begon in 1969 in loondienst en werkt sinds 1987 zelfstandig. In 1990 vestigde hij zich in Zeewolde. Zijn geheim: maatwerk! Dat is niet duurder dan bij een leverancier die de zaken kant-en-klaar levert en het is precies zoals gewenst. Kers gaat bij de klant langs, maakt tekeningen en overlegt met de klant. Daarna volgt pas de offerte.

In de showroom aan de Jupiterweg 21 staan tegels uitgestald in een veelheid van kleuren, vormen en prints. Kers herinnert zich nog de tijd dat hij met 1 doosje monstertegels naar zijn klanten ging. ‘dat is nu wel even anders’. Natuurlijke en warme tinten zijn populair, maar ook hout- en de betonlook. Kers laat de nieuwste ontwikkelingen zien. ‘Dit ziet er uit als een houten plank, maar het is een tegel. Ongelofelijk.’ De houtlook is er in vele tinten, van modern tot warm. Hij vertelt dat tegels bij uitstek geschikt zijn voor vloerverwarming omdat ze de warmte opnemen en als ‘radiator’ weer afgeven. ‘Het is een behaaglijke warmte die gelijkmatig verdeeld is in plaats van uit één bron’.

Tegels hebben een lange levensduur en zijn onderhoudsvrij.

bron: blikopzeewolde.nl 20161010